Cum sa folositi acest forum

In jos

Mesage Icons Cum sa folositi acest forum

Mesaj  Bogo la data de Mar Mar 04, 2008 1:20 am

De ce nu mă pot autentifica?
V-aţi înregistrat? Serios vorbind, trebuie să vă înregistraţi pentru a vă autentifica. Aţi fost exclus de pe site (un mesaj vă apare pentru a vă indica acest lucru) ? Dacă da, ar trebui să contactaţi adminstratorul site-ului sau forumului pentru a afla motivul. Dacă sunteţi înregistrat şi nu sunteţi exclus şi tot nu vă puteţi autentifica, atunci verificaţi foarte bine numele de utilizator şi
parola. De obicei, aceasta este problema. Dacă nici aceasta nu este soluţia, luaţi legătura cu administratorul forumului pentru că forumul ar putea fi incorect configurat.

De ce trebuie să mă înregistrez?
S-ar putea să nu fie nevoie, depinde de adminstratorul forumului dacă e nevoie să vă înregistraţi sau nu. Oricum, înregistrarea vă va oferi acces la opţiuni care nu sunt disponibile utilizatorilor anonimi cum ar fi imagini asociate, mesaje private, trimiterea de email-uri altor utilizatori, înscrierea în grupuri etc. Durează doar câteva momente să vă înregistraţi , aşa că vă recomandăm să vă înregistraţi.

De ce sunt scos afară din forum automat?
Dacă nu activaţi opţiunea Autentifică-mă automat la fiecare vizită, atunci când vă autentificaţi veţi fi autentificat doar pentru o perioadă prestabilită. Această măsură previne ca cineva să se folosească de contul dumneavoastră. Pentru a rămâne autentificat, bifaţi această opţiune la autentificare, dar acest lucru nu este recomandat dacă accesaţi forumul de la un calculator utilizat de mai multe persoane, cum ar fi de la o bibliotecă, cafenea internet, facultate etc

Cum fac să nu îmi apară numele de utilizator pe listele de utilizatori conectaţi?
În profilul dumneavoastră veţi găsi o opţiune Ascundeţi indicatorul de conectare, şi dacă veţi seta această opţiune pe Da veţi fi vizibil doar pentru administratori şi pentru dumneavoastră. Veţi fi numărat ca utilizator ascuns.

Mi-am pierdut parola!
Nu intraţi în panică! Parola dumneavoastră nu poate fi refăcută, dar poate fi resetată. Pentru a realiza acest lucru, mergeţi la pagina de autentificare şi folosiţi legătura Mi-am uitat parola, urmaţi instrucţiunile şi ar trebui să puteţi să vă autentificaţi în scurt timp.

Sunt înregistrat dar nu mă pot autentifica!
Mai intâi verificaţi dacă aţi introdus numele de utilizator şi parola corect. Dacă sunt corecte, atunci fie, dacă este activată opţiunea COPPA şi aţi dat bifat Sunt de acord cu aceste condiţii şi declar că am sub 13 ani la înregistrare, va trebui să urmaţi instrucţiunile primite, fie contul dumneavoastră trebuie să fie activat. Unele forumuri obligă ca toţi utilizatori noi să îşi activeze conturile , fie către dumneavoastră personal, fie de către administrator înainte de a vă puteţi autentifica. Când v-aţi înregistrat aţi fi aflat dacă este necesară activarea. Dacă aţi primit un email atunci urmaţi instrucţiunile. Dacă nu, sunteţi sigur că aţi specificat corect adresa de mail ? Unul din motivele pentru care activarea este folosită este pentru a preveni abuzul de către utilizatori pirat anonimi. Daca sunteţi sigur că adresa de mail folosită este corectă atunci încercaţi să contactaţi administratorul.

M-am înregistrat cu ceva timp în urmă dar nu mă mai pot autentifica?!
Cele mai probabile motive sunt: aţi folosit un nume de utilizator inexistent sau o parolă greşită (verificaţi-vă email-ul pe care l-aţi primit când v-aţi înregistrat) sau administratorul a şters contul dumneavoastră dintr-un motiv sau altul. Dacă motivul este al doilea, atunci poate nu aţi scris nici un mesaj ? Se obişnuieşte ca forumurile să excludă periodic utilizatorii care nu au scris nimic pentru a reduce mărimea bazei de date. Încercaţi să vă înregistraţi din nou şi să vă implicaţi în discuţii.

Cum îmi schimb setările?
Toate setările dumneavoastră (dacă sunteţi înregistrat) sunt stocate în baza de date. Pentru a le schimba folosiţi legătura Profil (în general afişată în partea superioară a paginilor dar nu întotdeauna). Acest lucru vă va permite să vă schimbaţi toate setările personale.

Cum pot afişa o imagine sub numele meu de utilizator?
Pot fi două imagini sub numele de utilizator când vizualizaţi mesajele. Prima este o imagine asociata cu rangul dumneavoastră, în general acestea luând forma de stele sau blocuri indicând câte mesaje aţi scris sau statutul dumneavoastră pe forumuri. Sub aceasta ar putea fi o imagine mai mare cunoscută sub numele de avatar (imagine asociată). Aceasta este, în general, unică sau personală fiecărui utilizator. Administratorul decide dacă să activeze imaginile asociate şi au posibilitatea de a alege modalitatea prin care imaginile asociate pot fi folosite. Dacă nu puteţi folosi imaginile asociate, atunci aceasta este decizia administratorului şi ar trebui să-l întrebaţi pe acesta despre motivele care au dus la această decizie (suntem siguri că vor fi întemeiate!).

De ce când folosesc legătura de email al unui utilizator îmi cere să mă autentific?
Doar utilizatorii înregistraţi pot trimite mesaje altor utilizatori prin formularul încorporat de mail (dacă administratorul permite acest lucru). Acest lucru se întamplă pentru a preveni folosirea maliţioasa a sistemului de mesagerie de către utilizatorii anonimi.

Cum deschid un subiect în forum?
Simplu. Apasaţi pe butonul specific, fie din forum, fie pe ecranul cu subiecte. Este posibil să fie nevoie să vă înregistraţi înainte de a scrie un mesaj. Facilităţile care vă sunt disponibile sunt trecute în partea de jos a ecranului (de genul Puteţi crea un subiect nou în acest forum ).

Cum pot modifica sau şterge un mesaj?
În afara cazului în care sunteţi administratorul forumului sau moderatorul, puteţi modifica sau şterge doar mesajele dumneavoastră. Puteţi modifica un mesaj (uneori doar pentru o scurta perioadă după publicare) apăsând butonul modifică pentru mesajul respectiv. Veţi observa o mică secţiune de text sub mesaj când reveniţi la subiect. Aceasta arată de cate ori l-aţi modificat. Aceasta va apărea doar dacă nimeni nu v-a răspuns. De asemenea, nu va apărea dacă moderatorii sau administratorii modifică mesajul (aceştia ar trebui să lase un mesaj în care să spună ce au modificat şi de ce). Observaţi că utilizatorii normali nu pot modifica un mesaj odată ce cineva a răspuns.

Cum pot să îmi adaug semnatura la mesaj?
Pentru a adauga o semnatură trebuie întâi să vă creaţi una, lucru pe care îl puteţi face accesandu-vă profilul. Odată ce semnătura este creată, puteţi să bifaţi opţiunea Adaugă semnatura de pe formularul de publicare pentru a vă adăuga semnătura. Puteţi, de asemenea, să vă adăugaţi direct semnătura la toate mesajele bifând opţiunea corespunzatoare din profil (puteţi să preveniţi adăugarea semnăturii unor anumite mesaje dacă ştergeţi bifa respectivă din formularul de publicare).

De ce nu pot să accesez un forum?
Unele forumuri pot fi limitate pentru anumiţi utilizatori sau grupuri. Pentru a vedea, citi, publica, etc. este nevoie probabil de autorizaţie specială pe care o pot acorda doar moderatorul forumului şi administratorul. Ar trebui să luaţi legatura cu ei.

De ce nu pot vota în sondaje?
Doar utilizatorii înregistraţi pot vota în sondaje (pentru a preveni falsificarea rezultatelor). Daca v-aţi înregistrat şi tot nu puteţi vota atunci probabil că nu aveţi drepturile de acces necesare.

Pot publica imagini?
Imaginile pot fi afişate în mesajele dumneavoastră. Cu toate acestea, nu există nici o posibilitate în acest forum pentru încarcarea imaginilor direct în forum. De aceea, trebuie să scrieţi o legatură către o imagine stocată pe un server accesibil publicului, cum ar fi http://un.server.oarecare.ro/imaginea-mea.gif. Nu puteţi să faceţi legatura cu imagini de pe calculatorul dumneavoastră (doar dacă este un server), nici cu imagini stocate în spatele unui mecanism de autentificare, cum ar fi casuţele de mail, site-uri protejate cu parolă, etc. Pentru a afişa imaginea, folosiţi fie baliza codului BB [img] sau cod HTML (dacă este permis).

Ce sunt anunţurile?
Anunţurile deseori conţin informaţii importante şi ar trebui să le citiţi cât de repede puteţi. Anunţurile apar în partea de sus a fiecărei pagini în forumul de care aparţin. Dacă puteţi sau nu posta un anunţ depinde de permisiunile necesare, care sunt stabilite de administrator.

Ce sunt subiectele lipicioase (important)?
Subiectele lipicioase apar sub anunţuri în forum şi doar pe prima pagină. Deseori sunt destul de importante şi ar trebui să le citiţi dacă puteţi. Ca şi cu anunţurile, administratorul alege ce permisiuni sunt necessre pentru pentru a le publica.

Ce sunt subiectele blocate?
Subiectele sunt blocate fie de către moderator, fie de către administrator. Nu puteţi răspunde unui subiect blocat şi orice chestionar conţinut este închis automat. Subiectele pot fi închise din mai multe motive.

Cine sunt administratorii?

Administratorii sunt cei care au cel mai mare nivel de control asupra întregului forum. Aceşti utilizatori controlează toate detaliile forumurilor, încluzând permisiunile de acces, excluderea utilizatorilor, crearea grupurilor şi a moderatorilor, etc. De asemenea, au capacitatea de a modera toate formurile.

Cine sunt moderatorii?
Moderatorii sunt persoane (sau grupuri de persoane) a căror menire este să aibă grijă de forumuri în mod constant. Au permisiunea de a modifica sau şterge mesajele şi de a bloca, debloca, muta, şterge şi împărţi subiectele de discuţie în forumurile pe care le moderează. În mod general, moderatorii există pentru a avea grijă ca utilizatorii să nu scrie "pe lângă subiect" şi să nu scrie materiale abuzive sau ofensatoare.

Ce sunt grupurile de utilizatori?
Grupurile de utilizatori sunt o modalitate de grupare a utilizatorilor. Fiecare utilizator poate aparţine mai multor grupuri (acest lucru diferă de majoritatea celorlalte programe) şi fiecare grup are drepturi de acces individuale. Acest lucru uşurează munca administratorilor dacă doresc ca mai mulţi utilizatori să modereze un forum sau să le ofere acces într-un forum privat.

Cum pot să fac parte dintr-un grup de utilizatori?
Pentru a intra într-un grup folosiţi legatura de Grupuri de utilizatori din partea de sus a paginii (acest lucru poate fi diferit de la pagină la pagină). Nu toate grupurile sunt deschise, unele sunt închise şi altele pot fi chiar ascunse. Dacă grupul o permite, puteţi să cereţi să fiţi înscris apăsând butonul respectiv. Moderatorul va trebui să vă aprobe cererea. Este posibil să vă întrebe care sunt motivele pentru care vă doriţi să intraţi în grup. Vă rugăm să nu hărţuiţi un moderator de grup dacă vă respinge cererea pentru că are motive întemeiate.

Mesaje private
Nu pot trimite mesaje private!
Există trei posibile motive: nu sunteţi înregistrat şi/sau autentificat, administratorul nu a activat mesajele private pentru toţi utilizatorii sau administratorul a restricţionat pentru dumneavoastră folosirea mesajelor private. În ultimul caz ar trebui să îl intrebaţi ce motive a avut.

Mai multe...

_________________
-=[ Forumul Asociatiei Romane Anti-SIDA ]=-
avatar
Bogo
Master Admin
Master Admin

masculin
Numarul mesajelor : 96
Varsta : 32
Localitate : Piatra Neamt/Bucuresti
Ocupatie/Profesie Actuala : Administrator Forum/Liber Profesionist
Data de inscriere : 23/06/2007

Vezi profilul utilizatorului http://www.cazacubogdan.blogspot.com

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum